BejelentésÚJHATVANI ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek A 2010/2011. tanév legfontosabb időpontjai:


A szorgalmi idő:
• első tanítási napja: 2010. szeptember 1. (szerda),
• utolsó tanítási napja: 2011. június 15. (szerda),
- őszi szünet: 2010. noveber 2- 5-ig, a szünet előtti utolsó tanítási nap október 29. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 8. (hétfő),

- téli szünet: 2010. december 22-től 2011 január 02-ig, a szünet előtti utolsó tanítási nap 2010. december 21. (kedd), a szünet utáni első tanítási nap 2011. január 3. (hétfő),
- tavaszi szünet: 2011. április 21-26, a szünet előtti utolsó tanítási nap április 20. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 27. (szerda).Halloween parti - 2010/11-es tanévben


Hagyományainkhoz híven, október végén, ebben a tanévben is megrendeztük a Székhelyiskolában, az angolul tanuló osztályok részvételével a játékos Halloween partit. Előzetes feladatként remekbe szabott saját készítésű Halloween-i asztali díszeket készítettek a gyerekek, melyeket ki is állítottunk.
Az angolszász ünnep jellegzetes szokásait elevenítették fel angolul a 8. b osztály tanulói, majd quiz kérdések következtek. Volt még képfelismerés, karaoke, ’Scary face’, vagyis ’grimasz vágó’ vetélkedő, valamint boszorkány szépségverseny is. A 7. b angolosai játékos versenyre hívták a vállalkozó kedvű jelenlévőket. Természetesen a jól megérdemelt jutalmak sem maradtak el, cukorka, csoki vagy apró tárgyi meglepetés. Akik a jövőjüket szerették volna tudni, azok a jósda szolgáltatását vették igénybe.


A parti hangulatos diszkóval zárult.     Képes beszámoló a "Képgaléria_Újhatvani Ó. és Ált." menüpontban.


 
Az Újhatvani Óvoda és Általános Iskola székhelyiskolájának bemutatása


    1945 után Újhatvan rohamosan kiépült. A tanulók létszámának növekedése szükségessé tette egy újabb iskola létrehozását. Így nyitotta meg kapuit intézményünk 1959. szeptember 1-jén 4. Számú Állami Általános Iskola néven, Fenyvesi András igazgató vezetésével. Az első tanév 24 nevelővel és 614 tanulóval indult el. 1960. december 3-án tartották az iskolaavató ünnepséget, amely egyben névadó ünnepség is volt. Az intézmény ettől kezdve a Hámán Kató Általános Iskola nevét vette fel. A pedagógusok, a szülők, a tanulók sok-sok társadalmi munkával segítették az iskola szebbé és otthonosabbá tételét.


     1963-tól Kilyén Zoltán vette át az intézmény vezetését. Az oktatás színvonalának emelése érdekében megkezdte működését az iskolarádió, a filmvetítés és a stúdió. Szaktantermeket alakítottak ki.


     1971-től Hajdu Kálmánt nevezték ki iskolaigazgatónak. Ebben az időszakban többféle újításra került sor. Bevezették az orosz nyelv tanítását 3-8. osztályokban, az angolt
3-6. osztályokban. Felélénkült az iskolai sportélet is. Több nagyszabású országos rendezvény helyszíne volt iskolánk.


     1980-tól, Nagy Károlyné vezetése alatt ismét megnövekedett a tanulóink létszáma, mely újabb iskolabővítést eredményezett. Ekkor iskolánk neve is megváltozott, 4. Számú Általános Iskola lettünk. Az intézmény jó technikai felszereltsége nagyban hozzájárult a mindennapi oktató-nevelő munka sikeréhez.


     1991-től Baranyainé Szekszárdi Marianna irányításával folytatódott az újítás az oktatás terén. Megrendezésre került a tehetséges tanulók bemutatkozására szervezett „Tavaszi zsongás”.


     1997-től Kovács Jánost nevezték ki igazgatónak. Logopédiai központ kezdte meg működését. Bevezetésre került a Nemzeti Alaptanterv. A megyében a mi iskolánkban alkalmazták elsőként a Meixner-módszert. 2000. január 1-jétől az I. István Általános Iskola nevet vette fel iskolánk. Nagyszabású névfelvételi ünnepséget rendeztünk, amely a város millenniumi rendezvénysorozatának nyitó eseménye volt. 2001-ben került sor az Európai tanterem átadására. Ebben az időben nyílt a 10430 kötetes állománnyal rendelkező modern, tágas iskolai könyvtár. Intézményünk három külföldi iskolával kötött testvériskolai kapcsolatot.


     Az oktatási intézmények szerkezeti átalakítására került sor a 2007/2008-as tanévben. Többcélú, közös igazgatású intézmény kezdte meg működését Újhatvani Óvoda és Általános Iskola címen, Ságiné Szűcs Klára vezetésével, aki tapasztalatával segíti, formálja, irányítja a tagintézmények közötti egységes szemlélet kialakítását, gyakorlati megvalósítását. Az átszervezés következtében az első közös munka is már zökkenőmentesen indult el, melynek eredményeképpen alakult ki a jól átgondolt pedagógiai program is. Fontos volt, hogy az intézmények megőrizzék hagyományaikat, amelyre építve megszabják jövőbeni pedagógiai arculatukat. A mi iskolánk székhelyiskola lett, Nagy Miklósné, igazgatóhelyettes irányításával. Jó szervezőképességével, humánus gondolkodásával nagyban hozzájárul az oktató-nevelő sikeréhez. Jelenleg 344 fő a tanulóink száma. A 15 tanulócsoportból két iskolaotthonos osztály működik.


     A 2009/2010-es tanév kiemelkedő eseménye az iskolánk fennállásának 50. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségsorozat. Ennek keretében került sor egy emlékkönyv kiadására, az iskolatörténeti és a gyermekmunkákból szervezett kiállítás megnyitására, valamint a jubileumi ünnepi műsor megtekintésére. Iskolánk megkapta Hiller István, oktatási és kulturális miniszter elismerő oklevelét, amelyet az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából adományozott.


     Reméljük, hogy a közös munka eléri célját, amelyek hajtanak bennünket egy jobb, sikerekben gazdag pedagógiai munka eléréséhez.


 


    


 


 


 


 Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!